mandag den 13. juni 2016

7 dage gamle og nye rutiner ...

I dag rundede hvalpene et skarpt hjørne og er nu 1 uge gamle.

Det har været en fantastisk uge hvor vi virkelig har nydt at opleve Saga i sin nye rolle. Hun har vist sig at være en stærk avlstæve både fysisk og psykisk. Hun håndtere de 12 små lige efter bogen og der er ikke noget at komme efter. Hun passer dem efter alle kunstens regler. Kassen er pinlig ren og hun fodrer dem og passer dem som hun skal. Det er en stor fornøjelse at opleve :)

Når det så er sagt er 12 hvalpe mange for en mælkebar med en normal kapacitet til 10 :)

Hvalpene har fordoblet deres vægt og de er blevet større og stærkere.

De har  derfor været lidt hårde ved to af hanerne. Så i går ville jeg beskytte hende ved at gemme de ømme haner lidt væk. Men det er da fuldstændig umuligt at gemme noget for de små igler. Så vi må i stedet overvåge dem lidt og sørge for, at de ikke bruger disse to haner som hygge haner når de bare vil ligge og falde i søvn i baren.

Dernæst har vi fundet ud af, at det slet ikke var de nye hvalpehalsbånd der var hårde ved putterne. De er simpelthen hårde ved hinanden. De formår at få kradset hinanden når der er trængsel i mælkebaren.

Så selvom jeg ikke er meget for at blande mig bliver vi nu alligevel nok nød til at styre dem lidt i baren så de ikke er så hårde ved hinanden og ved Saga. Her til eftermiddag lod vi de "små" få først ved at lade Saga fodre dem på gulvet. Da de var mætte gik hun i kassen og fodrede resten. Det fungerede fint og vi kunne undgå at de brugte de ømme haner.

De fik også klippet negle i går så det håber jeg også hjælper lidt.

Der er nye billeder i galleri uge 1. Jeg har ikke fået taget nye billeder i dag men en af dagene fortsætter vi i galleri uge 2.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar