torsdag den 9. juni 2016

3 dage gamle og og Biosensor program ...

Så er hvalpene godt tre døgn gamle.

De trives alle mand. De er runde og faste og tager alle fint på i vægt. Der er generelt ro i kassen. Vi hører kun den normale knurren når de ligger i mælkebaren og arbejder på, at få mælken til at løbe eller lidt brok når de er kommet væk fra deres mor. De nyder helst at ligge hos hende i en stor flok. Men når de rigtig tager en skraber ligger de også mere spredt i kassen.

Saga trives også. Hun har stadig lidt stress i kroppen efter fødslen hvilket er meget normalt. I kassen ligger hun helt roligt men når hun kommer ud kan hun stadig finde på at grave i hendes yndlingshul under de store Rododendron i haven. 

Både Saga og hvalpene har fundet en fin rytme. Saga bliver fodret hver 4. time for at sikre hun lægger mælk nok til de små. Hvalpene er gode til at spise på skift så der er altid en plads i mælkebaren selvom de er 12. De bliver hurtigt mætte og putter sig så der er plads til de næste.

Vi kan også mærke at hvalpene nu har vænnet sig til livet. Når vi tager dem op for enten at veje dem eller flytte dem for at skifte i kassen tager de det helt roligt. I kan også se på billederne i galleriet af hver enkelt hvalp at de har vænnet sig til håndtering.

I dag starter vi på et Biosensor program. Normalt starter man først på at præge hvalpene når de har fået syns, høre og lugtesansen. Men med dette program  kan man præge dem allerede i neonatal fasen fra de er 3 dage til 16 dage gamle. Ved at lave 5 enkelte øvelser med dem hver dag kan man således opbygge en bedre evne til at håndtere stress senere i livet.

Programmet forbedre:
Forbedret kardio-vaskular performance (hjerterytme)
Stærkere hjerteslag
Stærkere binyrer
Bedre tolerance overfor stress
Bedre modstandskraft mod sygdomme

Det bliver spændende at se hvad de små putter siger til det. Vi håber også at Saga er med på, at vi låner hvalpene lidt længere tid af gangen end hun er vant til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar